Huisdier verzekeren, ja of nee?

verzekering voor zieke poes

Honden en katten zijn bij veel mensen volwaardig lid van het gezin. Daarom zorg je goed voor je huisdier: je geeft hem goed te eten, alle verzorging die nodig is en gaat als dat nodig is met hem naar de dierenarts. Vooral dat laatste kan aardig in de papieren lopen. Mensen zijn hier verplicht voor verzekerd, maar dieren nog niet altijd. Met deze actiecode Inshared verzeker je je huisdier voor veel dierenartskosten. Maar waarom zou je dat doen? Vooral als je huisdier van nature kerngezond is, voelt het soms raar om maandelijks geld uit te geven aan zijn verzekering.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Veel huisdieren komen dagelijks buiten. Dat is natuurlijk heel fijn voor het dier: een frisse neus, nieuwe indrukken en voldoende beweging. Maar buiten loert ook gevaar: er worden jaarlijks talloze honden en katten aangereden door auto’s, met de nodige verwondingen tot gevolg. De onderzoeken, foto’s en behandelingen die nodig zijn om je dier weer beter te krijgen lopen flink in de papieren. Maar ook een stukje chocolade, een bijtende buurthond of een sprong van een te hoog dak kunnen gevolgen hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als je dier kerngezond is!

Er is steeds meer mogelijk

De wetenschap staat niet stil: waar het vroeger snel afgelopen was voor een ziek dier, is er nu op medisch gebied bijna net zoveel mogelijk als bij mensen. MRI-scans, chemotherapie: alles om je dier er weer bovenop te krijgen. Dat is natuurlijk heel fijn, maar ook heel duur. De kosten van dergelijke behandelingen zijn zonder verzekering bijna onbetaalbaar. Met een aanvullende dierenartsverzekering ben je grotendeels verzekerd voor deze kosten.

Inslapen of bij je houden?

Het is misschien akelig om over na te denken, maar wat doe je als je geen geld hebt om je dier te behandelen? Laat je hem dan inslapen? Hoewel dierenartsen professionals zijn met veel liefde voor dieren, moeten zij ook geld verdienen. Als jij de behandeling niet kan betalen, dan houdt het op. Een verzekering kan deze vervelende discussie voorkomen. Mocht je dier ondraaglijk lijden, dan is het goed om te weten dat inslapen ook vergoed wordt door de aanvullende verzekering. Want ook dat kan behoorlijk prijzig zijn.

’t Is crisis

Veel mensen hebben hun dier niet verzekerd, omdat ze een spaarpotje hebben voor het dier. Maar, is dat potje in deze tijden van crisis toereikend? Weet je zeker dat daar altijd genoeg inzit om ook dure behandelingen te betalen? Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden en je weet zeker dat het geld niet deels bestemd is voor een kapotte wasmachine, is een dierenverzekering wellicht onnodig. Hou er wel rekening mee dat ziekte en ongelukken zich niet laten voorspellen. Ook als je spaarpot nog lang niet vol is, kunnen zich problemen aandienen. Dan is een verzekering toch erg handig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *