Memo: ontwormingsschema kat

Voor zowel de gezondheid van uw kat als uw eigen gezondheid is het belangrijk regelmatig te ontwormen. De meest voorkomende wormen bij huisdieren zijn lintwormen en spoelwormen. Spoelwormen zijn met name gevaarlijk voor kittens. De wormen kunnen via de moedermelk besmet worden, daarom moet al vroeg begonnen worden met ontwormen. Mensen kunnen ook besmet worden met spoelwormen via hun kat en hier ziek van worden.

Wormen zijn een vaak onzichtbare bedreiging, omdat volwassen katten meestal niet ziek worden van de wormen. Maar ze kunnen wel wormen in zich dragen, die eitjes uitscheiden en zo een risico vormen voor besmetting van andere huisdieren, maar ook van uzelf en uw gezin.

Bij jonge kittens of bij extreme gevallen kunnen enkele symptomen uw aandacht trekken zoals: doffe vacht, diarree, hoest, verminderde eetlust.

Naast het ontwormen is tevens hygiëne bij de omgang met huisdieren heel belangrijk, met name voor kinderen.

Direct-Dierenarts biedt u het ontwormingsschema hieronder aan om niet meer te vergeten uw kat of kitten te ontwormen ! (klik op de foto om te vergroten of download de foto door hem te kopiëren of op te slaan op uw computer (rechtsklikken op de foto)).

Ontwormingsschema kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *