Stress bij honden en katten. Een natuurlijk middel dat helpt! Alpha-casozepine.

Heeft uw hond of kat stress? Heeft u alle tips en adviezen al geprobeerd? Het huis is aangepast? Getraind? En toch blijft de stress bestaan? Als u niet direct over wilt gaan op zware gedragsmedicatie dan is alpha-casozepine een optie voor uw hond of kat.

Wat zijn veel voorkomende stress symptomen bij de kat?

  • Uw kat plast in huis.
  •  Trekt zich terug, is angstig of gedraagt zich juist agressief.
  •  Uw kat vertoont overmatig poetsgedrag met soms als uiteindelijk resultaat een kale buik.
gestresste kat


Wat zijn veel voorkomende stress symptomen bij de hond?

  • Verlatingsangst of slopen in huis.
  • Onzekerheid tot zelfs angstagressie.
  • Onzindelijkheid (actieve incontinentie).

Soms lijdt chronische stress zelfs tot fysieke klachten zoals spijsverteringsproblemen.

Wat is alpha-casozepine?

Alpha-casozepine is een natuurlijk eiwit uit koeienmelk dat in de hersenen van het dier angst remt. Het is lactose vrij. Uit wetenschappelijk onderzoek bij katten en honden blijkt angst duidelijk te verminderen en de sociale interactie met mensen te verbeteren. Er is helaas geen duidelijk effect op agressie waargenomen. Het is verstandig het gebruik alpha-casozepine te combineren met stressverminderende maatregelen in huis of training.

Hoe geeft u alpha-casozepine aan uw hond of kat?

Zylkène is smakelijk en eenvoudig te geven: Open de capsule en meng het water oplosbare poeder met wat eten of een snoepje zoals een stukje kaas of vis. De capsules kunnen ook in het geheel gegeven worden. Zylkène hoeft maar één keer per dag gegeven te worden.

Zylkène kan ook gebruikt worden voor kortdurende stress, zoals het verblijf in een kennel of pension. Begin 2 dagen voor de te verwachten stressperiode met Zylkène en blijf het gebruiken gedurende de hele periode van stress. Bij langdurige stress kan men binnen 1 tot 2 weken verbetering verwachten.

zylkene voor hond of kat

  • Als dieetvoeding. De alpha-casozepine is dan reeds verwerkt in complete honden/ of kattenvoeding (Royal Canin Calm hond of Royal Canin Calm kat). Daarnaast bevat Royal Canin Calm ook L-tryptofaan. L-tryptofaan is een voorloper van serotonine. Serotonine heeft invloed op de gemoedstoestand, onrust en angst.
    Deze dieetvoeding kan ook preventief gegeven worden bij te verwachten stressvolle situaties (minimaal 2 weken tevoren starten) of bij stressgerelateerde spijsverterings problemen of huidproblemen.

Het is van belang dat u uw dier goed door uw dierenarts te laten onderzoeken om lichamelijke oorzaken van stress of pijn uit te sluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *