Tabletgames voor je kat

Anno 2013 hebben veel mensen een iPad. Handig om op te internetten, notities te maken en spelletjes te spelen. Dat laatste is er nu niet alleen meer voor jou, maar ook voor je kat! Tabletgames voor katten zijn een nieuw fenomeen en hebben al veel hilarische YouTubefilmpjes opgeleverd. Zeurt jouw kat nu ook om een tablet? Bij Wehkamp schaf je een voordelig exemplaar aan.

Kat spelt met iPad

Het klinkt misschien bijzonder, maar computerspelletjes voor katten zijn eigenlijk niet zo heel raar. Veel katten hebben wel eens geprobeerd om de cursor van je muis te vangen, rennen enthousiast achter laserlampjes aan of kijken met grote ogen naar vogeltjes op televisie. Slimme app-ontwikkelaars zijn hierin gesprongen en hebben games gemaakt die gebaseerd zijn op dit principe. Dierenvoerfabrikant Friskies was een van de eersten met een heuse kattengame voor de iPad, (volgens de fabrikant gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waar uit naar voren kwam dat katten van bewegende voorwerpen houden..) maar inmiddels staat de hele app-store er vol mee. Zoek op ‘games for cats’ of ‘catgames’.

Testkaters

Welk spel je downloadt maakt niet zoveel uit. De bedoeling is over het algemeen dat je kat probeert om bewegende vissen, muizen of laserlampjes te vangen door met zijn poot op het scherm te slaan. Hier krijgen ze vervolgens punten voor. Geen nood: het scherm van de iPad is krasbestendig! Op Youtube zijn diverse filmpjes te vinden van dolenthousiaste katten, die als een dolle op een scherm slaan. De praktijk kan echter weerbarstiger zijn. Testkater Oscar -normaal wel te porren voor een spelletje- keek vorsend naar het scherm en besloot toen weer te gaan slapen. Testkater Harry probeerde na één welgemikte mep onder de iPad te kijken. Of dat heel dom of heel slim is, laten we in het midden. Kortom: download vooral een gratis spelletje om eerst te kijken of je kat het leuk vindt.

Zielig?

De meningen over dergelijke spelletjes zijn verdeeld. Het idee is hetzelfde als de bekende laserpointers: de katten jagen eeuwig op een prooi die ze toch nooit zullen vangen. Dat ze voor iedere rake klap punten krijgen zal ze waarschijnlijk niet interesseren. Of dat zielig is of niet, hangt van de kat af. Sommige katten zijn tevreden met urenlang naar digitale visjes slaan, andere katten willen liever resultaat in de vorm van een sappig muisje. Laat dergelijke katten daarom niet te ‘gamen’, om te voorkomen dat ze gefrustreerd raken en wissel deze digitale spelletjes af met balletjes, hengels en propjes.

Gratis tabletgames voor katten

– Friskies Games for Cats – App met meerdere spellen, waaronder CatFishing.

– Cat Toy – Spel waarbij katten een torretje, vlinder, rood puntje of muis moeten vangen, inclusief geluiden

– Crazy Cat – Muis, kikker en vlinder die gevangen moeten worden

– Fruit Ninja – Niet specifiek voor katten, maar veel katten worden enthousiast van de rondvliegende fruitstukken

– Ant Killer – Ook niet specifiek voor katten, maar door het lage tempo van wandelende mieren ook voor trage katten goed te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *